En vanlig dag med hjemmeundervisning

Vi er så heldig å kunne starte dagen i vårt eget tempo, uten kaos og stress. 😊
I dag startet vi med frokosten i 9-tida, der får de utnyttet faget "mat og helse". Om de skal lage noe de ikke har gjort før skriver jeg oppskriften på en whiteboard, som de må skrive ned, før de får lage noe. Dermed har vi fått med både lesing og skriving (norsk), måle og gange opp oppskrifter (matte), og selve faget mat og helse.

I dag hadde vi ostesmørbrød, med smoothie og bær til. 😊

Etterpå gikk vi opp til arbeidsområdet vårt, og fant fram ukeplanen. Jeg lager plan på søndager, slik at vi har det litt klart til uka starter.
Jeg tar utgangspunkt i årsplanen som jeg tidligere har laget, som igjen tar utgangspunkt i kompetansemålene på udir.

Sånn her ser ukeplanen til en av guttene mine ut for denne uken. Der har jeg skrevet ned det de må gjøre av oppgaver og lesing. Så gjør vi en god del annet i tillegg.
Jeg lar dem få styre noe av dagen selv, de kommer ofte med gode innspill i det som interesserer dem, og når de er interessert i noe er de engasjerte og suger informasjon til seg som svamper.

Vi starter som regel dagen med matte, det er det de trenger mest konsentrasjon til, så vi gjør det mens de er mett, våken og har høy energi. 😉

Deretter skulle vi ha om immunforsvaret for eldstemann, men begge syntes det var så spennende, så begge fikk se. Vi fant videoer på NRK skole som dekket dette temaet, så da så vi noen av de idag. Vi jobber videre med emnet senere i uka.

Da var det på tide med en liten pause, det merkes godt når de er litt lei og konsentrasjonen forsvinner, så da var det ut på trampolina en tur.

Eldstemann var så lei at han nektet å hoppe da jeg skulle ta bilde, haha, så jeg måtte bare la de sprette i fred.
Energien og humøret var tilbake etter litt frisk luft.

Da var det klart for engelsk for begge to, minstemann har gått opp ett nivå nå fra 5 til 6 trinn, så jeg har kjøpt nye bøker til ham som vi startet med i dag. Begge jobbet godt her også.

Deretter var det naturfag for minstemann, han driver og lærer om fart, gravitasjon og friksjon for tida. Han gjorde oppgavene i boka. Og vi startet på planleggingen av en flaskerakett vi skal bygge og skyte opp.

Eldstemann fikk gjort litt KRLE, noe motvillig, og har igjen oppgaver å gjøre i morgen. 😉 En av fordelene med HU (hjemmeundervisning) er at om en av barna er umotivert, så kan vi bytte tema, ta en pause, eller bare gjøre noe helt annet. Og ta det igjen senere.

Det ble satt på "sjuende far i huset", så vi så like godt den sammen. Før vi gikk videre til dagens episode i en dokumentarserie vi følger på Netflix. "Jordens hemmeligheter".

Etterpå gikk vi ut, for de skulle løpe. De løper 1,1 km nesten hver dag. Vi skriver opp tidene, og når semesteret er over skal de skrive en løperapport. (gym, norsk, matte)

Etterpå ble det lek og maling ute.

Så gikk vi inn og spiste litt frukt, smoothie, mandler, rosiner og energibar.

Etterpå får de gjøre som de vil, da er det alt fra spilling av fortnite og minecraft (mye læring der og), til ute å sykle, treffe venner og andre aktiviteter.

Til kvelds skal vi lese i Bobseybarna sammen. (norsk). Egentlig lærer de hele dagen. 😊

Takk for at du leste. Ha en superfin dag 🤗

Klem fra meg.

#hjemmeundervisning #hjemmeskole #gladebarn #matte #hverdag #nrkskole

Skriv en ny kommentar

4 kommentarer